Mikroszkópos gyökérkezelés

Mikroszkópos gyökérkezelés a legmagasabb szintű precizitás. Régi pontatlan gyökértömések eltávolítása modern és hatékony eljárás.

A gyökérkezelések a legbonyolultabb kezelések köé tartoznak a fogorvoslásban. A cél minden esetben egy csúcsig érő, falálló, hermetikusan záró gyökértömés készítése a guttaperchának nevezett plasztikus gyökértömő anyaggal. Ha a gyökércsatornák könnyen megtalálhatók és feltárhatók, egy pontos gyökércsúcs meghatározást követően, jó gyökértömés készíthető. De a csatornák feltárása során gyakran olyan nehézségekbe ütközünk mint pl. nehezen észrevehető, szűk és görbe, elzáródott csatornák vagy régi pontatlan gyökértöméseket kell eltávolítanunk. Ilyenkor a mikroszkóp használata megkönnyíti a munkákat. Az operációs mikroszkóppal lehetőségünk van akár 25-szörös nagyításban látni az operációs területet, jelen esetben a gyökércsatornákat, így felismerhetőek az olyan szűk bemenetek, elágazódások, elzáródások, perforációk melyek szabad szemmel nem láthatóak. A kezelőorvos lelát a csatorna mélyére, jól ellenőrizheti a kezelt felületeket,hogy ne maradjon vissza baktériumokkal szennyezett gyulladt szövet vagy törmelék. A mikroszkópos kezelés segít abban, hogy a gyökérkezelés sikerét abban, hogy a gyökérkezelés sikerét a lehető legmagasabbra emeljük, ezáltal meghosszabbítsuk a fog élettartamát, elkerüljük annak elvesztését.
Mottónk: OP mikroszkóp a legmagasabb szintű ellátásért az endodonciában.

Fogszabályozás

Fogszabályozás Sopronban gyerekeknek és felnőtteknek. Ragyogó mosoly a fogszabályozás után. Átlátszó sínnel történő fogszabályozás

Kezeléseink spektrumában természetesen a fogszabályozás is szerepel. A fogszabályzás a köztudatban esztétikai problémákra nyújt megoldást, de fontos megelőző terápia is lehet esetleges későbbi fogakat érintő megbetegedésekkel szemben mint a fogszuvasodás, paradontopáthia és állkapocs ízületi megbetegedések. Alkalmazható így gyerek mint felnőtt korban. Az utóbbi időben kiemelkedő módszer a fogszabályzásban az átlátszó műanyag sínek alkalmazása, melyekkel viszonylag sokféle deformitás relatív rövid idő alatt (6-12 hó) lehet korrigálni. Ezen módszereknek köszönhetően eltekinthetünk a drótoktól és brecketektől, helyettük ezen számítógépen tervezett átlátszó síneket kell viselni min. napi 22 órát, csak fogmosásnál kell kivenni azokat. Egy fogszabályzás lehet orvosilag indokolt, de bizonyos esetekben a páciens kérérsére is készülhet készülék esztétikai okokból. Minden esetben szívesen kérjük egy konzultációra melynek során tanácsot kaphat, hogy a fix vagy a kivehető, átlátszó fogszabályzó viselésére szorul.
Mottónk: Nem szükséges mindig a tökéletes Hollywoody mosoly! De megéri türelmével mosolya jövőjét megalapozni!

Fogfehérítés

Világosabb Fogak. Természetesen fehér fogak,a fogfehérítés módszere

Minden ember ragyogó fehér fogakat szeretne. A fogfehérítés ma már elengedhetetlen eleme a fogorvosi kezelések palettáján. Egy szép mosoly önbizalmat ad, általa egészségesebbnek, aktívabbnak vitálisabbnak érezhetjük maginkat- ki ne szeretné ezt az érzést? Táplálkozási szokásaink, életmódunk hatással vannak a fogainkra is. A dohányzás, kávé, tea, vörös bor elszínezhetik a fogainkat. Fogyasztásukkor nem csak a fogak felszínére kerülnek színezőanyagok, hanem ezek a mélyebb szerkezeti rétegeibe is beivódnak. A fogfehérítésnek köszönhetően ezek a kellemetlen elszíneződések kiküszöbölhetők. egy tanácsadás során csaknem mindenki kiválaszthatja nálunk milyen fogszínt szeretne. A fogfehérítés egy biztonságos szépészeti eljárás, melynek során a fogfelszínre helyezett karbamid-peroxid vagy hidrogén-peroxid hatóanyagú gélből aktív oxigén szabadul fel és ez oxidálja a fogakban lerakodott festékanyagokat, így fehérítve azokat. Az oxidációs folyamat sem a zománc sem a dentin szerkezetét nem változtatja meg. A fogfehérítés egyedülálló megoldást kínál mindazok számára akik látható változást szeretnének természetes fogaik színét illetően.
Mottónk: Fogfehérítés- ( az eredmény önmagáért beszél) látható eredmény.

Implantátumok

Az implantátumok magasszintű életminőséget nyújtanak Önnek. Nobel Guide System által megvalósuló implantátumok. Azonnali fogimplantátumok és fogpótlások

Arról a fogalomról, hogy jó életminőség, elsősorban mindenkinek saját egészsége jut eszébe. Vannak olyan élethelyzetek, amikor – életkortól függetlenül – egy hiányzó fogat mindenképpen pótolni kell. Az implantátumok számos előnyt nyújtanak és a lehető legjobb megoldást kínálják arra, hogy a fogak funkcionalitását és esztétikáját helyreállítsuk. Az implantátumok további célja, hogy tehermentesítsék a meglévő fogakat. Szeretnénk megőrizni a szomszédos fogak egészséges állományát és mégis egy egyszerű, ám tartós megoldást szeretnénk. Az implantátumok erre kínálnak lehetőséget a fog elvesztése esetén.
Az implantátum előnyei:
 • stabil, szövetbarát fogpótlás
 • kiváló illeszkedés és rágóérzet
 • jó rágófunkció
 • optimális esztétikum
 • nem kell lecsiszolni a szomszédos fogakat
 • fájdalommentes, a lehető legkevesebb beavatkozással járó beültetés
A Nobel Guide System egy biztos kezelési koncepciót jelent a diagnózistól a tervezésen át a kíméletes sebészeti beavatkozásig. A Nobel Guide alapja egy olyan, számítógépes tomográfia által támogatott eljárás, melynek során az implantátum a számítógép segítségével tökéletesen pozícionálható. Az implantátum elhelyezése pontosan ott történik, ahol az a csontszerkezet szempontjából a legoptimálisabb. Ez lehetővé teszi a minimális beavatkozással járó implantátumbeültetést, melynek során nincs szükség vágásra, operációra. Az eredmény: egy olyan fogpótlás, mely a lehető legjobban megfelel a funkciónak és az esztétikumnak. Bizonyos feltételek mellett az implantátum beültetése után azonnal elvégezhető a fogpótlás, melyet már az implantáció előtt elkészítettek. Így nem álom többé az implantátum és a fogpótlás egy nap alatt. Vannak azonban olyan esetek, amikor többszörös csontleépülés áll fenn. Ilyenkor a diagnózis után egy kísérő csontfelépítő eljárást, egy úgynevezett szaporítást kell elvégezni. Az eljárás során az implantátum beültetése után szövetbarát csontpótló anyagot helyezünk el. Szükség esetén ezt az anyagot egy membránnal fedjük le, amely, mialatt a csont regenerálódik, lassan felszívódik. Rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk az Ön egészségére és igényeire. Kezeléseink magas színvonalát a különböző terápiás lehetőségekről szóló orvosi felvilágosítással és részletes tájékoztató beszélgetéssel biztosítjuk.
Mottónk: Ha hiányzik a fog, hogyan tovább? Az implantátum – egy jó alternatívát nyújt!

Állkapocs izületi diagnosztika

Temporo- mandibularis diszfunkció Álkapocs izületi diagnosztika Sopronban Állkapocs izületi panaszok megszüntetése

Arctájéki, állcsontra kiterjedő fájdalmai vannak? A fejfájás az álkapocs izületének kattogása, az ásítás, beszéd vagy rágás közbeni fájdalomérzet gyakran áll kapcsolatban az álkapcs izület betegségével. Terápiás lehetőséget nyújthat egy átlátszó műanyag sín, melyet számítógépes elemzés után kell hordani, ezáltal tehermentesítjük az izületeket. Ezután szükség lehet protetikai beavatkozásra, koronák készítésével tartjuk az izületaz az eredeti kényelmi pozicióban. A koronák elkészítéséhez digitális méréseket végzünk a rágómozgásokról. Ezen információkat továbbítjuk a fogtechnikai laborba ahol átvívődenk az Ön egyéni mozgásait imitáló artikulátórba. Így lehetséges olyan fogpótlásokat átadni Önnek melyek biztósítják a helyes fogsorzáródást és rágás közbeni helyes mozgásokat egyénre szabottan.
Mottónk: Kattogás és fájdalom a múlté!

Prophylaxis

Professzionális prophilaxis program. Fogszuvasodás és fogágybetegség megelőzése. A fogak és tartóaparátusok védelme megelőző intézkedések által.

Akkor is érdemes hozzánk ellátogatni ha egyáltalán nincsenek panaszai a fogaival kapcsolatosan. Megelőzés céljából fontos évente kétszer átvizsgálni a fogakat és a szájüreget. Jobb az egészséges állapotot megőrizni mint a kialakult problémákat kezelni. A fogszuvasodás és a fogágybetegség egyénre szabott prevenciós módszereinkkel megelőzhetőek.
Ezek az alábbiak lehetnek:
 • Nyálvizsgálat(baktériumok, Ph- érték, pufferkapacitás)
 • Bakteriális DNS analízis a fogágybetegségben,specifikusan szerepet játszó baktériumok jelenlétének kimutatása
 • Professzionális szájhigiénia
 • Gyökérfelszínek ultrahangos tisztítása
 • Speciális orvosi védőlakkok alkalmazása
 • Barázdazárás
Úgy gyerekeknek mint felnőtteknek egyaránt ajánlott dentálhigiénikusunk rendszeres felkeresése. Az általa végzett kezelésnek nagy szerepe van a szuvasodás és fogágybetegség kialakulásának megelőzésében. Nálunk az életfogytig egészséges fogak fogalma már nem utópia.
Mottónk: Kellemes közérzet – Wellnes a fogaknak!

Paradontológia

Paradontopáthia megelőzése Sopronban. Fogínygyulladás és előrehaladott fogágybetegség kezelése. Fogmegtartás.

Ön vagy környezetében valaki fogágybetegségben szenved? Akkor már bizonyára tudja, hogy ez egy alatomosan kifejlödő folyamat. A fogak elvesztéséhez vezet a fogak körüli csont leépülése által. Sajnos már a fiatal korosztály is érintett. A paradontópáthia kialakulásához vezető rizikó tényezők között szerepel a helytelen és renszertelen táolálkozás, dohányzás, néhány általános megbetegedés (pl. Diabetes) valamint örökletes tényezők.Nem megfelelő szájhigiénia, plakk akkumuláció, ezáltal veszélyes baktériumok elszaporodása következtében gyorsan kialakulhat elsődlegesen a fogínygyulladás. Ennek tünetei a vörös, duzzadt, vérzékeny íny. Ha ezt nem kezelik a gyulladás tovább terjedhet a mélyebe a fog tartó apparátusán és paradontitishez vezethet.A folyamat progressziója csontleépülés általi fogelvesztéshez vezet. Kevésbé ismert tény, hogy a paradonthopátia megelőzésében nagyon fontos gondot fordítani az alapos szájhigiéniére. Rendelőnk korai felismerést, alapos megelőző kezelést és konzekvens követő kezelést nyújt Önnek. Ez az alapja a modern teljeskörű paradontális kezelésnek. Annak függvényében, hogy a folyamat a kezdeti gingivitis vagy már előrehaladott paradontitis állapotában van, különböző kezelési módszererk szükségesek. A csontdefektus (kezelésének)terápiájának egyik legújabb módszere a membrán behelyezés. Ezen módszerrel megtarthatók olyan fogak melyek pár évvel ezelőtt még nem lettek volna megmenthetőek. A legújabb generációs membránok felszívódóak, így nem szükséges újabb műtéti beavatkozással eltávolítani őket.
Mottónk: Úgy érzi fogínye visszahúzodott? Jöjjön el hozzánk egy vizsgálatra.Lehet, hogy ez paradonthopátia amit a lehető leggyorsabban kezelni kell, hogy a legrosszabb elkerülhető legyen.

Vennerek

Természetes megjelenés kerámia héjakkal. Esztétikus fényáteresztő kerámia héjak front fogakra.

Az esztétikai fogászat keretén belül természetesen szép mosolyt és megjelenést tudunk biztosítani Önnek a modern vennerek hajszálvékony , fényáteresztő kerámia héjak segítségével, melyeket az előkészített fogfelszínre ragasztunk. Kiváló lehetőség ez elülső ferde, letöredezett vagy elszíneződött fogak formái és színbeli korrigálására vagy akár a fogak karakterisztikájának megváltoztatására. Egy direkt szájban történő modellezés segítségével érzékeltetjük Önnel a Vennerek elkészítése előtt milyen eredmény várható. A vennerek előkészítése nagy precizitást igényel mind az orvostól mind a fogtechnikustól. Ezen pontosság biztosítása érdekében rendelőnkben a fogak felületének előkészítése mikroszkóp alatt történik. Ha minimális beavatkozással szeretné mosolyát természetesen szebbé tenni, forduljon hozzánk bizalommal.
Mottónk: Mosolya tökéletesítését bizza ránk bizalommal!